jueves, 24 de abril de 2014

50a CONCENTRACION POR LA VERDAD, JUSTICIA Y REPARACION

Per l'abril, República!
Com cada any recordem el període de la República i reivindiquem el que va suposar en avenços socials, per a la dona, l'educació, els drets de les treballadores i treballadors, la cultura democràtica, pel camí del reconeixement de la diferència, la recerca de la igualtat social i per la laïcitat de les institucions. No va ser suficient el que es va fer, però tampoc no vam poder saber fins a quin punt la República hauria canviat unes vides d'explotació, de submissió al poder oligàrquic etern espanyol, d'ignorància sota la creu de l'Església, de carència de drets fonamentals d'una Espanya caciquista ancorada en el passat d'amos i servents. No vam poder saber perquè les alegries d'abril es van convertir en el terror dels juliols, en el feixisme trepitjant l'esperança per submergir-nos en 40 anys de foscor i repressió, que encara  roman impune. 
Ara és temps de repúbliques. Estem farts de transicions, de constitucions monàrquiques, de reis imposats per generals assassins, d'impunitats de dictadures feixistes i dels poders econòmics, eclesiàstics i polítics que li van donar suport i que encara no l'han condemnat, de la vexació dels drets de les víctimes del franquisme i la transició. És l'hora de primaveres, de colors de rebel·lió pacífica civil, d'exercir la democràcia al carrer i a les urnes, de les paraules amb significat i compromís, de recuperar el que ens van robar per la força de les armes i el que ens roben per la força d'una minsa democràcia malentesa. I tot això es basa en el respecte als drets humans, que tantes vegades ens han negat, pel reconeixement dels que van deixar la vida, la joventut, la salut, la família, els amics, mai els ideals, per a defensar allò que volem, la llibertat i la justícia social. Per això aquest abril les banderes republicanes, d'ahir i les de demà, que onegin al vent ho faran en nom de la justícia, de la veritat i de la reparació.
Us convidem aquest 26 d'abril a recuperar república a partir de la solidaritat amb les víctimes del franquisme i com cada mes recollirem signatures de suport a la querella argentina. 
Salut companyes i companys! Salut i Repúbliques!

No hay comentarios: