jueves, 16 de julio de 2015

NUESTRO COMPAÑERO PERE FORTUNY PIDIENDO JUSTICIA

EL COMPANY PERE FORTUNY HA DECLARAT AVUI AL JUTJAT DE MOLLET EN COMPLIMENT DE L'EXHORT DE LA JUTGESSA SERVINI

Abans de les 10.30 en Pere Fortuny es trobava a la porta dels jutjats de Mollet del Vallès acompanyat per la seva família desitjós de declarar. Allà ha atès els mitjans de comunicació locals que han mostrat molt d'interès per aquesta segona declaració a Catalunya a requeriment de l'exhort de la jutgessa María Servini que instrueix la causa 4591/2010, coneguda com a querella argentina, i que va començar el seu recorregut un 14 d'abril de 2010.  En Pere Fortuny, president de l'Associació Pro-Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, porta des de la mort del dictador, enguany farà ja 40 anys, lluitant per la dignificació de les víctimes del franquisme, la seva tasca va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordi que l'any 2008 va ser atorgada a la seva entitat. 

Amb la nostra companya, l'advocada Pilar Rebaque ha entrat a fer la seva declaració, un testimoni que per fi ha pogut donar en seu judicial encara que sigui per ordre de la justícia de la República Argentina. Ha pogut explicar l'assassinat del seu pare, en Josep Fortuny, l'últim batlle republicà de Mollet, militant d'Esquerra Republicana de Catalunya, i les conseqüències que va patir la seva família, la repressió, l'espoli i les vexacions. Donar testimoni del seu cas sense oblidar els companys de partit del seu pare que van ser afusellats i que recull la querella que va interposar Esquerra a la justícia argentina l'octubre del 2013 pel President Lluís Companys i Jover i 47 càrrecs electes més. Tampoc ha oblidat les 1717 dones i homes que van caure per les bales feixistes al Camp de la Bota, on cada any fan un acte recordatori, tot afegint al seu testimoni el llibre que la seva associació va fer com homenatge a totes aquestes víctimes del franquisme i que porta per títol: Justícia, no venjança. 

Representants de la Xarxa Catalana i Balear de Suport a la Querella Argentina, els companys Felipe Moreno i la Carmen Contero; el querellant, activista de la Memòria i membre dels Immolats per la Llibertat a Catalunya, en Lluís Serra; els companys d'Esquerra, en Toni Bou, coordinador de la querella d'Esquerra, l'advocat del partit Lapiedra i els regidors Oriol López i Marta Vilaret d'Ara Mollet-ERC, han donat suport a en Pere en aquest dia tan especial per ell. 


Després de quasi hora i mitja ha sortit del jutjat on ha estat molt ben atès per la funcionària que li ha pres declaració. Aquesta ha estat la seva valoració:

Quatre generacions de Fortuny han rebut avui una petita reparació dins d'un camí molt llarg que en Pere va començar a recórrer de nen amb la mort del seu pare a mans dels colpistes feixistes, que el va marcar i que va fer d'ell un home lluitador que mai ha deixat de reivindicar el seu pare i de demanar veritat, justícia i reparació per a totes les víctimes del franquisme així com l'anul·lació dels judicis franquistes. En Pere és també membre de la Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes amb la qual comparteix aquesta exigència des de fa més de 6 anys, cada mes a la plaça Sant Jaume. Recuperem el relat d'en Pere sobre els tràgics fets que l'any 39 van canviar la seva vida, bloc Les nostres víctimes de la Mesa de Catalunya.
Recull de premsa


No hay comentarios: